Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

15 anys de recull de dades de l’estat ecològic dels rius de Catalunya

2944 inspeccions, 15 anys, 429 grups participants, 242 km de riu analitzats…

Mapa trams.JPG

Hem recuperat l’històric de dades del Projecte Rius i ja podeu consultar les inspeccions del conjunt de trams. La metodologia del Projecte Rius ha anat evolucionant des del seu inici, cosa que ha provocat que els bases de dades no fossin coincidents i per tant el seu tractament era complicat. Ara hem unificat les dades des de 2003 fins a l’actualitat i les hem publicat per tal que siguin consultables per tothom. Només heu de clicar sobre el mapa el punt que us interessi i allà trobareu les inspeccions que s’han realitzat al llarg d’aquest temps.

Un bon exemple de la potencialitat d’aquestes dades és per exemple, les 42 inspeccions realitzades pels alumnes de l’INS Antoni Torroja al riu Ondara, a Cervera.

Més endavant, quant els recursos ho permetin, anirem millorant el tractament i disponibilitat de les dades per anar veient les tendències de la qualitat ecològica, fer mapes de qualitat del bosc de ribera, veure l’evolució del cabal de les conques catalanes i tot allò que de les dades es desprengui.

Si detecteu algun error o teniu algun problema en la consulta de les vostres dades, sisplau envieu un correu electrònic a voluntariat@associaciohabitats.cat i mirarem d’anar afinant la base de dades.

D’altra banda, els grups que no hagueu participat el les darreres tres campanyes, us donarem de baixa de l’aplicatiu per tal que altres grups puguin adoptar el vostre tram i continuar recollint dades. Seguireu podent consultar les dades del Projecte Rius, però no en podreu entrar de noves. Si voleu reenganxar-vos al Projecte Rius, sempre hi sou a temps! Ara pot ser un bon moment, només ens ho heu de comunicar per correu electrònic o per telèfon.

Enhorabona a tots i totes els que heu col·laborant en la consecució d’aquesta base de dades de tant valor!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

Arxiu

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores