Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Nou impuls al servei comunitari a través de Projecte Rius

siluetas-de-un-arbol-y-un-hombre-sobre-un-libro_1232-292.jpg

El Servei Comunitari és una acció educativa orientada a desenvolupar la competència social i ciutadana, en què l’alumne, amb la finalitat de millorar el seu entorn, realitza un servei a la comunitat, aplicant els seus coneixements, capacitats i habilitats, alhora que aprèn l’exercici actiu de la ciutadania. En aquet sentit, el voluntariat d’inspecció fluvial de Projecte Rius que realitzen els centres educatius compleix aquesta premissa i és un bon exemple de servei comunitari basat en el medi ambient.

Segons ordena el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, el servei comunitari ha de formar part de la programació curricular dels cursos de tercer o quart d’ESO. Actualment es troba en fase de prova pilot i la seva implementació és opcional pels instituts. Es preveu que passi a ser un aprenentatge obligatori a partir del curs 2019-2020.

La iniciativa de potenciar el Projecte Rius com a servei comunitària als instituts neix l’any 2015 quan els departaments d’Ensenyament i de Territori i Sostenibilitat s’interessen per oferir als centres educatius una model de projecte ambiental que pugui adaptar-se als criteris de l’assignatura. Així, durant 2015 i 2016 es desenvolupen una servei d’accions per a donar a conèixer Projecte Rius als instituts, gràcies al suport de L’Obra Social “la Caixa”.

Durant la tardor de 2017 s’inicia la segona etapa del projecte. L’objectiu és reforçar la difusió de Projecte Rius als instituts arreu del territori a través de diferents xerrades als centres de recursos pedagògics (CRP) i facilitant les eines necessàries al professorat per tal d’adaptar el Projecte Rius a la realitat de l’alumnat i del municipi al que pertanyen.

Durant la tardor de 2017 i la primavera de 2018 se celebraran diferents sessions formatives adreçades als docents dels diferents àmbits territorials. Les formacions mostraran la metodologia d’inspecció de Projecte Rius a la vegada que donaran les claus per treballar en la millora d’aquests ecosistemes des d’una òptica educativa, participativa i en benefici de la comunitat.

OSLC V Catterritori_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores