Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Associació Hàbitats treballa en el pla estratègic dels propers anys

Les entitats neixen amb una missió i uns objectius clars a partir d’una necessitat identificada. En el cas d’Associació Hàbitats l’idea s’origina l’any 1997 al Departament d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, on professorat i alumnat conceben una iniciativa que combina la vessant ambiental amb la social, ideant així un gran projecte de participació ciutadana i de voluntariat en l’anàlisi i seguiment dels ecosistemes fluvials: Projecte Rius.

Projecte Rius s’ha mantingut ininterrompudament durant 20 anys. Al llarg d’aquest temps hi han participat milers de persones voluntàries i s’han recollit dades científiques de totes les conques hidrogràfiques del país, esdevenint la principal iniciativa de voluntariat ambiental que existeix a Catalunya. A més, també hi ha conviscut altres projectes educatius i de custòdia del territori.

Malgrat que l’Entitat continuï fent un projectes d’èxit, és possible que no s’estigui donant resposta a nous reptes. Si estem atents a l’evolució social, ambiental i econòmica, els projectes, a més de créixer en mida, haurien de respondre a nous objectius i, alhora, ser més engrescadors per aquells que hi col·laboren (persones voluntàries i sòcies).

El dia a dia de l’Entitat, on els recursos són escassos, fa molt difícil aturar-se i analitzar el present i el futur, veure les debilitats i fortaleses, així com les oportunitats i les amenaces que ens afecten. Per això creiem que elaborar un pla estratègic, on professionals externs en guiïn en la diagnosi de l’Entitat, la definició d’objectius i inclús les relacions interpersonals i la democràcia interna pot suposar un canvi significatiu en la situació actual de l’Associació Hàbitats.reunió

Per aquesta raó hem iniciat el procés d’elaboració del pla estratègic de la mà de l’entitat Diàlegs. Durant la tardor de 2017 es realitzaran diverses trobades preparatòries, on els diferents membres de l’Associació posaren en comú expectatives i anhels. Durant 2018 se celebraran noves activitats i dinàmiques grupals, que combinaran la participació dels diferents sectors que integren l’Entitat: socis i sòcies, junta directiva, equip tècnic, voluntariat.

Aquest projecte rep el suport del Departament de Treball, Afers Socials i famílies a través de  les subvencions de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària adreçades a entitats pel bienni 2017 i 2018.

treball_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 25/09/2017 by in Associació Hàbitats.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores