Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Trobem una alta conductivitat al riu Llobregat i pocs macroinvertebrats

IMG-20170930-WA0004

La descoberta del Riu Llobregat, a la vora de Sallent, va anar molt bé. Van assistir-hi un petit nombre de participants que, encara que petit, molt enriquidor. Van col·laborar-hi activament dues tècniques del Parc de La Sèquia, aportant la seva experiència de la zona concreta de mostreig. També vam poder gaudir de la divertida participació de dues nenes acompanyades per la seva mare, una professora d’una escola, amb els alumnes de la qual també participen en el Projecte Rius. A més d’una noia i un noi, estudiants de biologia i una noia geòloga, que venien amb moltes ganes també.

IMG-20170930-WA0001IMG-20170930-WA0003
No vam poder observar gaires macroinvertebrats perquè, tot i que l’anàlisi fisicoquímic donava uns valors acceptables, l’aigua en aquell tram del riu presenta una elevada conductivitat, possiblement deguda a les fuïtes de salmorra de l’extracció minera de sal i potassa que hi ha a la vora. Però això també posa de manifest la importància d’aquest impacte ambiental. Així que, tot i que era un tram amb poca vida, ha esta una bona inspecció del riu!

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Benestar i Família.

treball_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores