Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Vic de cara al riu

El col·lectiu A+, un grup de veïns  veïnes amb la inquietud que el medi ambient sigui un tema transversal a les seves accions, i l’ajuntament de Vic, de cara al professorat de les escoles i instituts, han volgut organitzar una sortida per apropar-se al riu i ha estat tot un èxit. Una cinquantena de persones ens hem aplegat a la vora del riu Mèder per conèixer el seu estat ecològic.

IMG_20171007_101438.jpg

Primerament, ens han explicat la restauració que es va dur a terme en aquest riu, on es van recuperar les riberes, substituint hortes per vegetació típica de ribera, alhora que es tenien en compte els elements patrimonials com els pous de glaç.

IMG_20171007_104216.jpg

I el riu Mèder, al seu pas pel Pont del Blanqueix, està en un estat mediocre, el bosc de ribera connecta amb un ecosistema agrari, pel que la seva qualitat queda en moderada. Els nitrats són molt presents a l’aigua del riu, amb una concertació de més de 40mg/l i els macroinvertebrats ens han situat en una qualitat mediocre.

Els i les participants van poder resoldre dubtes,i a través d’un ric debat, vam parlar de l’estat dels rius actual i de l implicació ciutadana en la cura del medi natural.

IMG_20171007_125350.jpg

El col·lectiu A+, organitza una jornada, dimecres 11 a les 19h de la tarda, si voleu aprofundir una mica més en el tema, us hi esperem!

cartell xerrada MOrdeix-001.jpg

Moltes gràcies a tots els participants.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Benestar i Família i l’ajuntament de Vic.

treball_h3

logoajuntamentVic 1.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores