Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Quina biodiversitat hi ha al Rec Comtal?

Juntament amb totes les participants i els membres de la Societat Catalana d’Educació Ambiental, en total 20 participants, vam gaudir d’una activitat força profitosa que, tot i fer l’inspecció en un rec, el Rec Comtal, va oferir-nos petites mostres de fauna i flora bastant representatives del que haguéssim torbat en una riera o riu.

 

El petit indret, tot i completament antròpic i envoltat d’infraestructures urbanes, intenta imitar un entorn natural amb vegetació de ribera, acollint certa fauna. Fins i tot vam poder observar eptoflèbids! que tot i l’entorn urbà, allà, en aquell tram i moment, gaudien d’uns paràmetres fisicoquímics bons. Tot i això, vam trobar també marcoinvertebrats més generalistes com ara sangoneres, larves de mosquit d’eixam, crancs americans, etc. En general vam poder aprendre els diversos aspectes d’una inspecció mentre ens divertíem en un dia de primavera en plena tardor. Per acabar, és agradable veure que cada vegada són més les mestres i professores que participen a les formacions, per tal de integrar el Projecte Rius a les seves classes.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores