Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

En suspens les ajudes a entitats i projectes socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

foto 2.jpg

El passat 19 d’octubre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya va comunicar a les entitats beneficiaries de la convocatòria ordinària de subvencions a projecte i activitats per als anys 2017 i 2018, entre elles Associació Hàbitats, que el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública de l’Estat havia intervingut les partides pressupostàries destinades a finançar els projectes de les entitats.

El Projecte Rius es veu directament afectat per aquest fet, atès que l’ajuda de del Departament de Treball era l’única font de finançament, tot i que parcial, amb que comptava el projecte l’any 2017. Així, Projecte Riu s’ha desenvolupat durant 2017 exclusivament amb fons propis, sense cap patrocinador o finançador ni públic ni privat, cosa que suposa un punt d’inflexió en els 20 anys d’història del projecte i posa en entredit la seva continuïtat si la situació és perllonga.

D’altra banda, també es veu afectat el pla estratègic de l’Entitat que s’havia de desenvolupar a partir dels tercer trimestre de 2017 i durant tot 2018 a l’empara de l’esmentada subvenció. El pla estava dissenyat per donar resposta a diversos reptes associatius: enfortir la base social, establir objectius concrets per als propers anys i dimensionar l’entitat pel que fals recursos i projectes. Així, davant la situació d’incertesa financera, la iniciativa romana actualment aturada.

En aquest moment no hi ha previsió de quan s’aixecarà la suspensió de les partides pressupostàries, cosa que sotmet l’Entitat a un futur pròxim incert. No obstant, des del mateix Departament de Treball se’ns ha reiterat l’esforç per desbloquejar aquestes partides a fi de recuperar la normalitat i el desenvolupament dels projectes tal i com estava previst.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 13/11/2017 by in Acords i convenis, Associació Hàbitats.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores