Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Identificar els macroinvertebrats!

Portada.jpg

La identificació de macroinvertebrats és la part més divertida de les inspeccions i també una de les més importants però sabem que de vegades sorgeixen alguns dubtes a l’hora poder-los reconèixer tots.

És per això que hem elaborat aquestes fitxes amb les característiques més importants de cada grup que us ajudaran a identificar i diferenciar els macroinvertebrats de cara a les pròximes inspeccions!

Descarregueu-les clicant aquí!
Aprofitem per recordar-vos com funciona el codi de colors:

Els macroinvertebtras són bioindicadors, és a dir, segons la seva presència o absència, ens diuen quin és l’estat ecològic de l’ecosistema fluvial.
Per a poder assegurar una categoria, per exemple, “bona”, cal trobar com a mínim dos individus del mateix color, en aquest cas, verd. No n’hi ha prou amb només un! També heu de tenir en compte que és normal trobar molts més individus de les categories dolenta i deficient, però recordeu que us heu de quedar sempre amb la categoria més bona, encara que només hageu trobat dos individus.

Els macroinvertebrats “vermells” són capaços de viure el condicions “dolentes”, però evidentment, viuen millor en aigües netes, és per això que si torbem “vermells” no podem dir que estem en un ecosistema de qualitat dolenta. Els “blaus“, per contra, només són capaços de viure en ecosistemes de molt bona qualitat, per tant si en trobem DUES famílies, sí que podem dir que la qualitat del riu és molt bona.

El rang de colors és el següent:

Blau: Molt bo

Verd: Bo

Groc: Mediocre

Taronja: Deficient

Vermell: Dolent

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores