Custòdia fluvial

Comença un voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Associació Hàbitats declarada entitat d’utilitat pública

gafas-calculadora-monedas-y-tableta-en-blanco-escritorio-aseado_1387-388

El 10 de gener de 2018 Associació Hàbitats ha estat declarada una entitat d’utilitat pública pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, que té assignades les competències en aquesta matèria.

La sol·licitud fou presentat per l’Entitat el desembre de 2016 i després de superar diversos tràmits la resolució ha estat favorable. Es tracta d’un reconeixement a la tasca de l’Entitat que posa de manifest que els projectes desenvolupats són en benefici del conjunt de la societat i no persegueixen interessos particulars.

D’ara en endavant l’Associació té l’obligació de registrar anualment els comptes anuals a l’ens públic. No obstant, ja fa anys que l’Entitat realitza una aposta per la transparència fent públiques les memòria d’activitats i comptes al propi web. En aquest sentit, l’any 2017 es va crear el portal de la transparència per donar resposta a la Llei 19/2014 de Transparència, accés a la informació pública i bon govern.

D’altra banda, les persones físiques i empreses que a partir d’ara col·laborin fent donatius a Associació Hàbitats podran disposar d’una deducció en l’Impost de Societats o Declaració de la Renda, acollint-se a la llei Llei 49/2002 de Donacions a entitats beneficiàries del mecenatge, que se suma a la deducció autonòmica per donatius a entitats ambientals i de conservació del patrimoni natural i custòdia del territori que s’aplica des de 2008 (Llei 16/2008, de Mesures fiscals i financeres).

Més informació:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 24/01/2018 by in Acords i convenis, Associació Hàbitats, Participa-hi!.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores