Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Què és l’Educació Ambiental per a Associació Hàbitats?

Portella Blanca

L’Educació Ambiental sol ser definida a partir de les conclusions extretes del Congrés Internacional d’Educació i Formació sobre el Medi Ambient de Moscou, celebrat l’any 1978: “procés permanent en el qual els individus i les comunitats adquireixen consciència del seu medi i aprenen els coneixements, els valors, les destreses, l’experiència i també la determinació que els capacita per actuar, individualment o col·lectiva, en la resolució dels problemes ambientals presents i futurs .

Associació Hàbitats entén l’educació com el procés de desenvolupament individual i social de la persona al llarg de la vida. L’educació ambiental és la branca de l’educació que posa l’èmfasi en la vinculació de les persones amb el medi natural. L’educació ambiental engega estratègies i ofereix eines per analitzar el medi, per generar una idea pròpia de la relació entre esser humà i natura i per prendre decisions en consonància.

L’Educació Ambiental, a més de ser un conjunt d’estratègies pedagògiques, està determinada per aspectes ètics i polítics, en la mesura en que assumeix el fet educatiu com un dret de la persona: el dret a participar en el llegat cultura de la seva època, llegat que inclou una dimensió ambiental. D’altra banda,

La natura té valor en sí mateixa i les persones tenen el deure de conservar-la.

Els objectius generals de les accions educatives d’Associació Hàbitats són els següents:

  • Potenciar el desenvolupament integral de la persona, atenent les seves necessitats físiques, cognitives i psicològiques, des del coneixement i respecte de la natura.
  • Afavorir la consecució d’aprenentatges significatius i multidisciplinars sobre el medi com a espai complex, definit per la dinàmica natural i l’acció humana en aquesta dinàmica.
  • Sensibilitzar sobre les diferents problemàtiques ambientals des d’un plantejament holístic.
  • Introduir pautes i conductes respectuoses amb el medi a nivell individual i col·lectiu.
  • Fomentar la reflexió-acció, l’esperit crític i la creativitat en tots els nivells personals, inclosa la relació amb el medi.
  • Potenciar el voluntariat ambiental i la participació social com a espai de reflexió i d’acció col·lectiva que permeti viure de forma responsable amb l’entorn.

 

*Aquí podeu consultar el projecte educatiu complet d’Associació Hàbitats.

**Fotos: Grups de voluntaris i voluntàries de Projecte Rius durant la campanya de primavera i tardor de 2017.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores