Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Parlem de diners: quant costa el Projecte Rius i qui ho paga?

Quants diners costa el Projecte Rius cada any?

Projecte Rius es una iniciativa fonamentada en el voluntariat. Gestionar les més de 3.000 persones que participen activament en el projecte requereix inevitablement una infraestructura bàsica, però prou complexa:

  • Un equip professional que gestiona el projecte, atén les persones interessades i voluntàries, s’encarrega del tractament de les dades de les inspeccions fluvials, d’executar les activitats de formació, d’elaborar continguts i materials i també desenvolupa la comunicació del projecte en general.
  • Una estructura necessària per a desenvolupar l’activitat diària del projecte: una oficina amb magatzem, els subministraments com l’electricitat o l’aigua corrent, equips i programes informàtics, connexió a Internet, despeses de correus, de viatge, fotocòpies, material d’oficina i un llarg etcètera.
  • Els materials necessaris per a què els voluntaris i voluntàries puguin realitzar les inspeccions de rius, com per exemple els reactius químics, els termòmetres, les lupes, les làmines, entre d’altres.
  • Les despeses lligades a la difusió el projecte, com l’edició de la revista Espiadimonis o l’Informe RiusCat.

Com que el Projecte Rius compta amb una trajectòria de 20 edicions, s’ha assolit un alt nivell d’eficiència, sistematització i control de costos. Així, ens els darrers anys, els cost del projecte s’ha estabilitzat al voltant dels 35.000 €.

Despeses

Qui ho paga?

Confirmar el pressupost per dur a terme el Projecte Rius és un gran repte. Generalment, cerquem finançament extern a través de subvencions públiques o privades, però en nombroses ocasions el projecte no encaixa en les convocatòries habituals. Així, s’acostumen a sumar petites aportacions de diversos finançadors fins a completar el pressupost necessari. A pesar d’això, l’Entitat ha d’assumir amb fons propis part del cost i, en ocasions, pràcticament de manera completa. Els fons propis provenen principalment de les quotes dels socis i dels serveis professionals que ofereix l’equip tècnic a clients, sovint del sector públic.

D’altra banda, és habitual que el projecte confirmi finançament a mesura que avança l’any, però difícilment existeix una previsió per a l’any vinent. Això obliga l’Associació a aventurar uns recursos que no sap si recuperarà. Per tant, tot i que el projecte tingui una trajectòria de 20 anys, sempre es troba a la corda fluixa.

Ingressos

Com serà l’any 2018?

L’any 2018 Projecte Rius rep el suport  del Ministerio de Agricultura y Pesca, Alimentación y Medio Ambiente, a través de la Fundación Biodiversidad, com a principal finançador (17.071,60€). També hi dóna suport el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya (8.152,20 €). L’Ajuntament de Vic ha confirmat novament el seu suport al voluntariat local (1.350 €).

Com veieu aquestes col·laboracions sumen al voltant dels 26.000 €. Tanmateix, com hem vist, el projecte té un cost al voltant dels 35.000 €. Per tant encara manquen 9.000 € per poder desenvolupar Projecte Rius amb normalitat.

T’agradaria contribuir-hi?

Vols ajudar-nos a completar el finançament del projecte Rius? Pots fer-ho a través d’una donació per la quantitat que desitgis. És molt senzill: posa’t en contacte amb nosaltres a través d’info@associaciohabitats.cat o al telèfon 93 421 32 16. Facilita’ns les teves dades i et donarem el número de compte on realitzar l’ingrés. A més disposaràs del teu certificat de donacions per a que puguis gaudir de la deducció corresponent a la declaració de la renda.


Amb el suport de:

MAPAMA+FB+20AÑOS_COLOR_DIGITAL

treball_h3aj vic nou color

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 07/02/2018 by in Associació Hàbitats, Projecte Rius.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores