Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Projecte Rius com a Servei Comunitari – Formacions de primavera

Durant els mesos de març i abril tornem a programar sortides formatives per acostar al professorat a aquest model de servei comunitari de caire ambiental.

La proposta és ben senzilla, a través de la participació en el Projecte Rius:

  • Els alumnes aprenen la metodologia. Un anàlisi de l’entorn basat en el mètode científic i que promou el treball en equip i el contacte amb el medi natural.
  • Comprenen la complexitat dels ecosistemes fluvials, que són molt més que un recurs natural.
  • Fan un retorn social, aportant dades a un projecte de ciència ciutadana i ampliant el coneixement que tenim d’aquests espais naturals.

A partir d’aquest aprenentatge vivencial és el moment de donar-los la paraula i veure fins on volen arribar. Amplificar la difusió dels resultats obtinguts, transmetre allò que han après a companys i familiars o fins i tot planificar accions de millora de l’entorn fluvial.

A través de dissenyar tríptics o vídeos, sortides d’identificació de fauna o de recollida de deixalles permetem que els alumnes explorin els seus interessos i capacitats, tot posant en pràctica diverses competències transversals.

Sona bé però no sabeu per on començar?

Associació Hàbitats organitza formacions de Projecte Rius adaptades especialment a professors d’institut que tinguin interès en desenvolupar un projecte de servei comunitari. Durant la formació expliquem com dur a terme la inspecció del riu, de manera que els professors marxen capacitats per arrencar un grup de voluntaris amb els alumnes.

A més, posem en comú idees i iniciatives que ja han dut a terme altres centres amb els seus alumnes i compartim materials que us poden ajudar a desenvolupar el projecte pas a pas.

Ja ho sabeu, tant si sou un institut que ja participa al Projecte Rius, com si no n’havíeu sentit a parlar podeu inscriure-us a les formacions de primavera!

Calendari i inscripció a les formacions

Hi col·labora:

obra-social-la-caixa-horizontal-fondo-blanco

DTS

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores