Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Refermem el Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat

El 5 de juny, en motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, les entitats integrants de la Xarxa Barcelona + Sostenible ens hem reunit al Conservatori Municipal de Música de Barcelona per posar en comú 10 bones idees per canviar el món, un repàs d’algunes de les bones pràctiques realitzades per aquetes entitats durant 2017..

La Xarxa Barcelona + Sostenible és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que reuneix entitats, empreses i altres organitzacions que, amb la signatura del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitatassumeixen la seva coresponsabilitat en la construcció d’una Barcelona més sostenible i es comprometen a contribuir-hi, cadascuna des del seu àmbit.

La Xarxa té els seus orígens en l’Agenda 21, un programa de les Nacions Unides que fa referència al desenvolupament sostenible de les ciutats i pobles. Va ser aprovada a la Cimera de la Terra (1992) celebrada a Rio de Janeiro.

Associació Hàbitats és membre d’aquesta Xarxa i contribueix a la sostenibilitat de la ciutat amb la celebració d’activitats de descoberta del medi fluvial a l’àmbit metropolità. Es tracta d’activitat gratuïtes i obertes al conjunt de la ciutadania que volen recuperar el vincle entre la població i els ecosistemes aquàtics que marquen al fesomia de la ciutat: Besòs, Llobregat i rieres de Collserola. També s’hi contribueix a través de la comunicació ambiental, amb l’edició semestral de la Revista Espiadimonis, que recull articles de divulgació científica i experiències diverses sobre el paper participatiu de la ciutadania en la conservació del medi ambient.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Information

This entry was posted on 07/06/2018 by in Associació Hàbitats, Celebracions.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores