Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Descobrim el riu Fluvià

El passat dissabte 6 d’octubre vam visitar el riu Fluvià al seu pas per Olot. De la mà de l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa vam organitzar una activitat de decoberta a prop de la font de les Tries.

Aquestes activitats permeten als nous voluntaris de Projecte Rius familiaritzar-se amb la metodologia i posar a prova la seva destresa a l’hora de prendre mesures per determinar l’estat de salut del riu.20181006_102559

En aquest cas la proximitat de les zones urbanes i algunes alteracions van decantar l’índex de qualitat del bosc de ribera cap a valors més aviat baixos. Malgrat que s’hi podien apreciar algunes espècies vegetals de ribera com verns o saücs.

Els paràmetres fisicoquímics estaven dins de la normalitat i l’índex de macroinvertebrats van donar com a resultat una qualitat mediocre ja que que vam trobar poca diversitat i en general es van poder identificar organismes força tolerants a les pertorbacions.

En definitiva vam passar un matí molt agradable amb les companyes de l’ANEGx i la resta dels participants que ens van acompanyar, va ser un grup de treball molt potent i esperem que aviat es tradueixi en nous grups de voluntaris del Projecte Rius i nous trams en seguiment!

 

MITECO+FB+20AÑOS_Color_con-bandera

treball_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores