Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Voluntàries formades, voluntàries preparades!

IMG-20181110-WA0003

Ja hem realitzat totes les formacions d’aquesta campanya de tardor per a tots aquells i aquelles que estan interessats en constituir un nou grup de voluntari/es! Formacions obertes, també, a totes aquelles persones curioses que volen conèixer el Projecte Rius.

Com segurament sabeu, tothom que vulgui participar en el Projecte Rius adoptant un tram fluvial cal que, prèviament, assisteixi a una jornada de formació per poder-vos explicar com funciona el projecte i tenir una primera experiència al riu fent una inspecció.

Finalment el passat 10 de novembre, després d’haver posposat las data inicial per la pluja, vam poder fer aquesta última formació de la campanya de tardor sota un Sol espatarrant al Torrent de Can Codina. Aquesta jornada estava organitzada amb el suport del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, els tècnics del parc ens va acompanyar durant el matí  ens va guiar fins als punts d’interès per a la inspecció.
Va ser una jornada d’allò més agradable, on vam gaudir d’un torrent proper a Barcelona però en un espai natural proper ben conservat.

A nivell de resultats vam trobar una bona qualitat hidromorfològica i uns paràmetres fisicoquímics dins de la normalitat però millorables, sobretot pel que fa a la concentració de nitrats. En l’apartat biològic vam trobar poca diversitat de macroinvertebrats però ho associem a les fortes pluges que hem tingut recentment i que alteren de manera temporal els ecosistemes fluvials.

Ja hem començat a rebre confirmacions d’adhesió al Projecte Rius que a la pròxima campanya de primavera ja podran començar a fer les seves primeres inspeccions en els trams fluvials que hagin escollit arreu de Catalunya.
Molt benvinguts! Entre tots seguim apropant el coneixement dels espais fluvials a les persones vincul•lades al territori i contribuint col•laborativament al coneixement general de l’estat ecològic dels nostres rius i rieres!

MITECO+FB+20AÑOS_Color_sin-bandera

treball_h3

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 19/11/2018 by in Associació Hàbitats, Inspeccions de riu, Projecte Rius.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores