Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Celebrem el retorn de la llúdriga al riu Tenes!

Dissabte 1 de desembre se celebrarà a Bigues i Riells la inauguració de l’exposició sobre el retorn de la llúdriga al Tenes. L’acte tindrà lloc al centre cívic El Rieral de Bigues, que fins el 6 de gener de 2019 acollirà l’exposició organitzada per l’Ajuntament de Bigues i Riells.

20181201_Exposicio_lludriga

La llúdriga gairebé va desaparèixer a la conca del Besòs durant la segona meitat del segle XX degut a la industrialització i degradació dels espais fluvials. L’any 2012 es varen detectar els primers indicis del seu retorn. La presència d’excrements i rascades fou confirmada posteriorment l’any 2014 amb l’enregistrament d’imatges d’un exemplar femella. Durant els anys següents, les càmeres han captat nous exemplars de Lutra lutra a les riberes. El retorn d’aquesta espècie respon tant a la millora ecològica d’aquest riu com a la seva adaptació a hàbitats i dietes menys restrictives.

De la mà de l’Associació Hàbitats, conjuntament amb altres entitats locals, us explicarem l’estat ecològic del riu Tenes i els factors que han propiciat el retorn de la llúdriga. També farem una passejada per la vila i estrenarem el plafó informatiu del Molí de la Torre, finca que l’Associació custodia des de 2008 amb l’objectiu de conservació i posada en valor l’espai de ribera.

La jornada inaugural és gratuïta, però cal treure entrada a través d’aquest enllaç on també hi trobareu tota la informació: https://www.tictactiquet.com/entrades/jornada-inauguracio-de-lexposicio-el-retorn-de-la-lludriga-al-tenes

La presència d’Associació Hàbitat en el marc d’aquest jornada, així com les inspeccions fluvials realitzades al municipi en el marc de Projecte Rius l’any 2018 són possibles gràcies al suport del Ministerio para la Transición Ecológica a través de la Fundación Biodiversidad.

Amb el suport de:

MITECO+FB+20AÑOS_Color_con-bandera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
A %d bloguers els agrada això: