Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Atenció voluntaris i voluntàries: arrenca l’edició 2019 del Projecte Rius!

Encetem l’any plens d’il·lusió per l’arrencada d’una nova edició de Projecte Rius. L’equip tècnic del projecte dediquem el primer trimestre de l’any a preparar els materials i les activitats de formació, per a que arribada la primavera els grups voluntariat passeu a l’acció!

A finals del febrer publicarem el calendari d’activitats formatives, que podreu consultar en aquest enllaç: http://www.projecterius.cat/calendari/. Com sabeu, aquestes jornades són gratuïtes i se celebren a diferents punts del territori amb l’objectiu de donar a conèixer la metodologia d’inspecció fluvial a les noves persones voluntàries, així com refrescar coneixements i resoldre dubtes dels participants més veterans. En aquesta edició pararem especial atenció a descobrir els amfibis i els rèptils!

Durant la primera quinzena d’abril cada grup de voluntariat rebrà els reactius químics a la seva adreça postal. I a partir del 15 d’abril i fins el 30 de maig podreu realitzar la inspecció del vostre tram i remetre les dades a través del web.

A l’estiu farem l’habitual descans i reprendrem les feines al setembre. En aquets sentit repetirem el patró anterior: a principis de setembre rebreu els reactius i entre el 15 de setembre i el 30 d’octubre tindreu temps per fer la inspecció de tardor i reportar les dades.

Recordeu que introduir les dades online és fonamental pel bon funcionament del projecte, ja que permet elaborar l’Informe RiusCat sobre l’estat ecològic dels rius i rieres a Catalunya, que es publica anualment i posa de manifest la tasca imprescindible del voluntariat en la conservació dels ecosistemes fluvials: podeu consultar aquí els informes RiusCat dels últims anys: http://www.projecterius.cat/inspeccio/


Si voleu modificar o informar qualsevol cosa sobre el funcionament del grup o del tram, ara és el moment! Si heu oblidat les claus d’accés al web o teniu dubtes sobre la metodologia només ens ho heu de dir.

Igualment, totes aquelles persones que desitgin formar part del projecte poden contactar amb nosaltres per posar fil a l’agulla!

Ens trobareu a voluntariat@associaciohabitats.cat i al 93 421 32 16.


Enguany el Projecte Rius rep el suport del Ministerio para la Transición Ecològica a través de la Fundación Biodiversidad.

miteco+fb_color_con-bandera

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores