Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Aquest any els amfibis són els protagonistes!

En motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental volem compartir amb vosaltres la necessitat de ser respectuosos amb l’entorn i les espècies amb qui compartim el planeta, tots els dies de l’any i en qualsevol circumstància.

Per contribuir-hi, enguany Projecte Rius pararà especial atenció als amfibis. Els amfibis són un dels grups faunístics més amenaçats del món, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). Al voltant del 40% de les espècies conegudes estan amenaçades i les poblacions estan decreixent bruscament des de la dècada dels 80. Les principals causes d’aquest declivi son la pèrdua d’hàbitats, la contaminació, els efectes derivats del canvi climàtic i les malalties emergents.

És molt important que els voluntaris i voluntàries del Projecte Rius prenguin consciència d’aquest fenomen i com abordar-lo durant la inspecció fluvial. Conductes com observar sense intervenir ni manipular aquests animals, desinfectar el material de la inspecció després de cada ús o alertar les autoritats en cas de detectar anomalies com mortalitats massives o indici de malalties com la quitridiomicosi poden contribuir decisivament a la supervivència d’aquestes espècies.

Voleu saber-ne més? Tots aquets continguts els anirem ampliant durant els propers mesos i els podreu consultar al web www.projecterius.cat i al blog https://custodiafluvial.wordpress.com/. A més, durant la primavera celebrarem diferents activitats i tallers on aprofundirem sobre els amfibis i rèptils que viuen al nostre territori. Les activitats seran gratuïtes i obertes a tothom, hi esteu convidats! Podreu consultar el calendari d’activitats a través d’aquest enllaç: http://www.projecterius.cat/calendari/

Aquesta iniciativa es desenvolupa amb la col·laboració de la Societat Catalana d’Herpetologia i Paisatges Vius i compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Amb la col·laboració de:

logo pv  logo bo

Amb el suport de:

territori_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores