Projectes de custòdia fluvial

Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Projecte Rius, una proposta de servei comunitari per als alumnes de secundària

Ben aviat tornem amb les sortides formatives per acostar al professorat a aquest model de servei comunitari de caire ambiental.

Consulteu el Calendari i inscripció a les formacions

Projecte Rius és una iniciativa d’aprenentatge servei, a través d’ell:

  • Els alumnes aprenen la metodologia d’inspecció. Un anàlisi de l’entorn basat en el mètode científic i que promou el treball en equip i el contacte amb el medi natural.
  • Comprenen la complexitat dels ecosistemes fluvials, que són molt més que un recurs natural.
  • Fan un retorn social, aportant dades a un projecte de ciència ciutadana i ampliant el coneixement que tenim d’aquests espais naturals.

A partir d’aquest aprenentatge vivencial és el moment de donar-los la paraula i veure fins on volen arribar. Amplificar la difusió dels resultats obtinguts, transmetre allò que han après a companys i familiars o fins i tot planificar accions de millora de l’entorn fluvial.

Dsenyar tríptics o vídeos, sortides d’identificació de fauna o de recollida de deixalles, permetem que els alumnes explorin els seus interessos i capacitats, tot posant en pràctica diverses competències transversals.

Maristes 4rt eso 4

I quins passos cal seguir per fer Projecte Rius com a servei comunitari?

Amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat i en coordinació amb CRPs i la xarxa d’escoles verdes estem organitzant una sèrie de formacions per a professorat d’instituts. Durant la formació expliquem com dur a terme la inspecció del riu, de manera que els professors marxen capacitats per crear un grup de voluntaris amb els seus alumnes. A més, posem en comú iniciatives que ja han dut a terme altres centres amb els seus alumnes i compartim materials que us poden ajudar a desenvolupar el projecte pas a pas.

 

Aquest projecte compta amb el suport de:

obra-social-la-caixa-horizontal-fondo-blanco

territori_h3

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores