Custòdia fluvial

Comença un voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Noves fitxes d’identificació d’amfibis i rèptils

Com sabeu aquest curs estem aprofundint en el coneixement i seguiment de rèptils i especialment d’amfibis.

Si coneixem bé aquests animals – com són, on viuen, com es comporten – ens serà més fàcil conviure-hi sense perjudicar-los.

Fruit del treball conjunt amb la Societat Catalana d’Herpetologia i Paisatges Vius hem desenvolupat una sèrie de material divulgatiu entorn a l’herpetofauna i les malalties emergents que l’afecten.

Fa unes setmanes ja us parlàvem del tríptic sobre malalties emergents que els voluntaris haureu rebut en paper i que també es pot consultar online. Un document informatiu on us expliquem què és la quitridiomicosi i com evitar que es propagui, afectant als amfibis del nostre territori.

Avui us presentem un recull de fitxes d’identificació d’amfibis i rèptils que esperem que us facilitin la feina, ja sigui en les vostres inspeccions de Projecte Rius com en qualsevol sortida que feu.

collage bo.jpg

Granota verda? gripauet de punts? sempre us ballen els noms i no teniu clar quina granota o tritó teniu davant? Ja podeu posar en pràctica la vostra mirada naturalista i gaudir d’aquest suport que us indicarà on trobem cada espècie i com identificar-ne adults, larves i fins i tot les postes!

Trobareu les fitxes en format pdf al web de Projecte Rius

http://www.projecterius.cat/herpetofauna-i-bioseguretat/ 

Recordeu que són animals salvatges. No els podem manipular sense autorització i, en cas de disposar-ne, cal seguir un protocol estricte de bioseguretat. La millor observació és la que pugueu fer sense interferir en la seva vida ni el seu hàbitat.

Aquest projecte compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

territori_h3

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 03/05/2019 by in Associació Hàbitats, Educació ambiental, Fauna, Projecte Rius.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores