Custòdia fluvial

Comença un voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

El web de Projecte Rius estrena noves funcions

Si ets voluntari o voluntÀria del Projecte Rius coneiexEràs el teu tram a la perfecció, però no tens curiositat per veure com és realment la seva l’evolució. Segur que alguna vegada has pensat, m’agradaria poder agafar les dades que envIo cada any i veure com van evolucionant!

Doncs ja ho tens disponible a la web!

Associació Hàbitats avança en l’accessibilitat de les dades del Projecte Rius mitjançant noves funcionalitats web que afavoreixen la visualització i filtrat de les dades de les inspecciones.  A partir de la primavera de 2019 es poden consultar amb un clic i observar en un mapa de punts l’estat del bosc de ribera, l’hÀbitat fluvial i el resultats del l’anàlisi dels macroinvertebrats. El web a més permet filtrar el resultats per any i període (primavera o tardor).

Captura

El mapa de visualització també permEt  accedir a cada punt geogràfic on s’ha realitzat la inspecció fluvial, veure quantes inspeccions s’hi han fet i en quin moment. Cada tram de riu o riera compta amb una estadística per poder observar l’evolució de paràmetres com el cabal, la temperatura, el pH, etc.

cabal i temperaturamacors

Aquestes millores són fruit d’una feina continuada d’Associació Hàbitats per tal de millorar l’accessibilitat de les dades del Projecte Rius. Des de 2015 s’han incorporat progressivament millores que faciliten la consulta i gestió de les dades. Una de les principals fites assolides ha estat la recuperació de sèries històriques de dades, de manera que ara mateix són disponibles els resultats de les inspeccions realitzades des 2003 fins l’actualitat. Associació Hàbitats es planteja com a nou repte la possibilitat de la descàrrega de dades en format de full de càlcul, per tal que qualsevol persona pugui tractar-les i fer-ne un anàlisi personalitzat.

La iniciativa compta amb el suport del Ministerio para la Transición Ecológica a través de la Fundación Biodiversidad.

MITECO+FB_color_con-bandera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores