Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

L’Assemblea general, mans a l’obra!

L’Assemblea general de socis i sòcies és el principal espai decisori de l’Entitat. Enguany la jornada s’ha celebrat l’1 de juny al matí, començant amb una passejada pel riu Ripoll de la mà de Montcada Som-rius, voluntaris del Projecte Rius encarregats del seguiment d’un tram del riu Ripoll al l’alçada del polígon la Ferreria. Sobre el terreny, ens han explicat que l’ajuntament del municipi ha fet una important tasca de desmantellament d’horts i barraques d’us lúdic que de manera il·legal havien ocupat la llera del riu. Tanmateix, es fa palesa la necessitat de seguir vetllant per a la renaturalització de l’espai.

Els socis i sòcies hi donem un cop de mà amb la retirada de deixalles, de manera que amb poc més de mitja hora s’aconsegueix retirar i dur a la deixalleria més de 145Kg de residus, principalment plàstics d’origen domèstic i materials d’obra, així com roba, sabates i estris de cuina.

Amb la feina feta, la jornada segueix amb la celebració de l’Assembla pròpiament. Els socis i sòcies aproven per unanimitat la gestió de 2018 i la proposta presentada per a 2019. Es para especial atenció a les dificultats econòmiques que travessa l’entitat, degut principalment a l’absència de convocatòries de subvencions. Davant aquest fet, s’explica fil per randa l’estratègia per la recerca de patrocinadors privats que ha desplegat l’Associació els darrers mesos, així com la necessitat de més mans, és a dir, socis i sòcies que tinguin un paper actiu en les tasques de l’Entitat.

Pel que fa a la composició de la Junta Directiva, tot i seguir vigent fins l’any 2021, es produeix un intercanvi de càrrecs entre Iolanda Sánchez i Tomàs Padrosa, que sota l’aprovació dels presents bescanvien els càrrecs de secretaria i vocal respectivament. Finalment, també s’aprova la baixa de la fins aleshores vocal, Alba Catalán. Xavier Martí i José Manuel Pérez romanen en sengles càrrecs de president i vocal.

L’acció de neteja ha comptat amb el suport de:

MITECO+FB_color_con-bandera

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
A %d bloguers els agrada això: