Custòdia fluvial

Comença un voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Entre pèlags i rescloses

Dissabte 8 de juny, vam acompanyar al grup local de Sant Pere de Riudebitlles a fer la seva inspecció de primavera al Pèlag Bullidor. Aquest grup obre la seva sortida a tothom qui vulgui participar i aprendre la metodologia del Projecte Rius.

Ens vam aplegar 26 persones vora del riu que van fer la hipòtesi de que el diu es trobava en un estat de 3 sobre 5 en qualitat ecològica. Vam determinar que el tram analitzat té un bon hàbitat fluvial que permet la vida sense gaires complicacions. El bosc de ribera només es veu afectat per la proximitat de camps de conreu que limiten la connectivitat de l’ecosistema fluvial.

L’anàlisi fisicoquímica ens va revelar que la concentració de nitrats era força elevada, res d’estrany si tenim en compte els camps de conreu tant propers al curs del riu. I la qualitat biològica ens va acabar d’arrodonir la inspecció amb un índex bo de macroinvertebrats.

Destacaríem la gran quantitat de capgrossos que vam trobar, aparentment de Granota verda. Això ens va fer procedir a la desinfecció del calçat i material, allà mateix, tot sortint del riu.

Moltes gràcies als participants per fer-nos gaudir un dia més del riu!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores