Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Projecte Rius 2020 serà una edició plena de novetats i il·lusió

Encetem un nou any i amb això una nova edició de Projecte Rius! Hem de dir-vos que, com cada edició, l’equip tècnic ja hem començat a organitzar les jornades de formació de voluntariat i a preparar tots els materials.

Perquè estigueu preparats i comenceu a escalfar els motors per Projecte Rius 2020, al final de febrers penjarem el calendari amb les jornades formatives a la pàgina web. Aquestes activitats de descoberta, com sempre, seran gratuïtes per tothom i tenen l’objectiu de formar als grups de voluntaris que s’estrenen aquesta edició de Projecte Rius en la metodologia d’inspecció, així com reforçar el coneixement dels que ja teniu experiència. Aquesta edició també es realitzaran 30 minuts de formació per a docents – en cas que algú dels assistents ho sigui – per als que vulguin fer el projecte com a servei comunitari.

Projecte Rius. Inspeccions, Voluntariat ambiental a Catalunya, Educació ambiental. Ciencia ciutadana.

Les dues primeres setmanes d’abril els grups de voluntaris rebreu els reactius químics a la vostra adreça postal, perquè el 15 d’abril tingueu tot a punt per a poder començar la campanya de primavera de Projecte Rius 2020. Per tant, entre el 15 d’abril i el 30 de maig haureu de fer la inspecció al vostre tram de riu i introduir les dades obtingudes.

IMG-20170530-WA0007

Com ja sabeu, a la tardor es fa la segona campanya d’inspecció. Així doncs durant la primera quinzena de setembre us reposarem els materials d’inspecció i haureu de fer la inspecció i introduir les dades entre el 15 de setembre i el 30 d’octubre.

Molt important que introduïu totes les dades d’inspecció al nostre web, per tal que el projecte funcioni. Us recordem que arran de totes les dades recollides per vosaltres voluntaris elaborem anualment l’Informe RiusCat sobre l’estat dels ecosistemes fluvials catalans. Aquest document públic és essencial per la conscienciació i la conservació dels nostres rius i rieres. L’emergència climàtica fa que la nostra implicació en la conservació del medi natural sigui cada vegada més imprescindible.

Projecte Rius. Voluntariat ambiental a Catalunya, Educació ambiental, Ciència ciutadana, biodiversitat.

Si desitgeu més informació sobre el projecte podeu visitar la web d’Associació Hàbitats o de Projecte Rius així com contactar amb nosaltres enviant un e-mail a info@associaciohabitats.cat o trucant a 934213216.

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
A %d bloguers els agrada això: