Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Aquesta tardor tornem als rius per fer les inspeccions, amb tota seguretat!

Projecte Rius va suspendre la campanya d’inspecció de rius de la passada primavera degut a la COVID-19 i el confinament. Per primer cop en més de 22 anys de trajectòria, el voluntariat va deixar d’actuar en la vigilància dels rius i rieres del país.

A partir de setembre, però, posem remei a aquesta anomalia. Ja estem preparant la nova campanya d’inspecció de tardor, per tal que els voluntaris i voluntàries rebin per correu postal els reactius químics que els permetran mesurar el pH, l’oxigen dissolt y els nitrats de l’aigua, a més de prendre altres mesures.

Entre el 15 de setembre i el 31 d’octubre els grups de voluntariat tindran oportunitat d’anar al riu per fer la inspecció. Seguidament reportaran els resultants obtinguts a través de l’usuari web per tal d’anar sumant dades a l’evolució de la xarxa hidrogràfica de Catalunya.

Més que mai, és important seguir totes les mesures de seguretat que estableix el projecte, especialment aquelles relacionades amb la no-manipulació de fauna i la desinfecció dels materials després del seu ús, doncs l’origen de la crisi sanitària que vivim se situa precisament en la transmissió de malalties entre espècies i la destrucció dels hàbitats.

De la mateixa manera cal complir amb totes les mesures de seguretat relacionades amb l’ús de mascareta, el manteniment de la distància de seguretat entre persones que no resideixen al mateix domicili i la higiene de mans.

És important que els grups de voluntariat romanguin atents a les indicacions de la Generalitat de Catalunya pel que fa a possibles restriccions en mobilitat i reunió, sobretot aquelles que puguin afectar als seus territoris o regions sanitàries. Trobareu més informació en aquest enllaç: https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/represa-de-la-normalitat/mesures-de-proteccio/.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores