Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.
Des de l’Associació Hàbitats ens hem engrescat en el món de les càpsules informatives, uns continguts digitals breus que tracten sobre una temàtica concreta i pensats per a ser divulgats a les xarxes socials.
Aquestes càpsules tractaran temes relacionats amb la sostenibilitat, la conservació dels ecosistemes, la biodiversitat i el medi ambient. El seu format consistirà, de manera alternativa, en petites guies per als lectors en format diapositives i en entrevistes a experts de l’àmbit científic o a entitats relacionades amb el canvi dels hàbits de consum.
Iniciem aquest projecte amb moltes ganes, ja que creiem que pot ajudar a donar més visibilitat a l’Associació Hàbitats, fent-nos més presents a les xarxes socials i, per tant, amb més força per fer arribar els valors i el missatges de l’entitat a molta més gent.
D’altra banda, les càpsules substituiran a la revista Espiadimonis, publicació de l’Associació Hàbitats que, malauradament, ha quedat sense finançament. Els socis i sòcies, que fins ara rebien la revista en paper a les seves llars, rebran d’ara en endavant un butlletí electrònic amb periodicitat trimestral, que contindrà les càpsules informatives publicades, a més d’altres notícies en relació amb l’Associació.
Així doncs, us presentem la primera càpsula informativa, que tracta sobre Rius Mediterranis i Canvi Climàtic, i per a la què hem comptat amb la col·laboració de l’Alfred Bellès, Membre del Consell per l’Ús Sostenible de l’Aigua, soci de l’Associació Hàbitats i reconegut naturalista. Esperem que us agradi!
I si voleu saber-ne més i veure l’entrevista completa, us convidem a fer-ho aquí:
Aquesta iniciativa és possible gràcies al suport del Departament de Territori i Sostenibilitat en el marc de la subvenció rebuda per a projectes d’educació i sensibilització ambiental.