Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

3,2,1… Arriba la campanya d’inspecció de primavera!

Durant la passada setmana vam enviar per correu postal els reactius químics per a fer les anàlisis fisicoquímiques de la inspecció de riu. Si encara no els heu rebut, atenció a la bústia! Aquesta és la primera senyal de que s’apropa la campanya de primavera d’inspecció de rius, que comença d’aquí una setmana. Com cada any, serà des del 15 d’abril fins al 30 de maig.

És important que abans de desplaçar-vos al riu comproveu que disposeu de tot el material necessari. A banda de la carpeta blava amb tots els seus continguts (el que inclou els reactius químics), també és recomanable que porteu amb unes botes d’aigua, una cinta mètrica, una safata blanca i un salabret. En cas que us falti alguna cosa o requeriu material addicional, contacteu amb nosaltres i us orientarem! També és important que, una vegada realitzada la inspecció, introduïu les dades al web amb les vostres claus d’accés. La data màxima per a fer-ho és el 15 de juny. Aquest pas és fonamental per tancar el cercle i garantir el bon funcionament del projecte, ja que permet elaborar l’Informe RiusCat sobre l’estat ecològic dels rius i rieres de Catalunya. Així la feina que fem arriba a més gent!

Recordeu que també podeu enviar-nos fotografies de la inspecció i penjar-les a les xarxes socials. Ens encantaria que poguéssiu afegir l’etiqueta #ProjecteRius i #inspeccióderiu !

Aquest any, a més, cal que tingueu en compte les mesures en relació a la COVID-19, i que durant la campanya és possible que canviïn els nivells de restricció, el que podria afectar a aquelles persones que, per exemple, inspeccioneu un riu que no estigui al vostre mateix municipi o comarca.

Recordeu que teniu a la vostra disposició el Manual d’inspecció. Igualment, si us sorgeix qualsevol dubte durant la inspecció o heu oblidat les claus d’accés, podeu contactar-nos a: voluntariat@associaciohabitats.cat i al 93 421 32 16.

Enguany el Projecte Rius compta amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 08/04/2021 by in Associació Hàbitats.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: