Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Donem continuïtat a la custòdia fluvial del riu Congost a Les Franqueses del Vallès.

Tenim una molt bona notícia! L’Associació Hàbitats ha aconseguit la subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua que ens permetrà donar continuïtat i consolidar la custòdia fluvial al riu Congost al seu pas per Llerona, Les Franqueses del Vallès.

L’espai en custòdia destaca per trobar-se dins una zona d’especial conservació (ZEC), inclosa dins la Xarxa Natura 2000, ja que es considera un corredor ecològic entre el massís del Montseny i els Cingles de Bertí. A més, compta amb diversos hàbitats d’interès prioritari, com poblacions de jonqueres, salzedes, vernedes, alberedes i canyissars. Amb relació a la fauna, hi trobem espècies protegides i vulnerables, com la llúdriga (Lutra lutra), el tòtil (Allytes obstetricians), la serp d’aigua (Natrix maura), el barb de muntanya (Barbus meridionalis) i més de 115 espècies d’aus, entre les quals trobem l’Àguila marcenca (Circaetus gallicus) o el Corriol petit (Charadrius dubitus).

Entre els anys 2012 i 2018, vam poder dur a terme la primera part de la custòdia, l’objectiu de la qual es va centrar en la restauració ecològica del riu. Ara, volem donar-li continuïtat en bé de la conservació i millora del bosc de ribera i la biodiversitat associada, posant especial èmfasi en el seguiment de l’adaptació al canvi climàtic i la implicació de la ciutadania. Les actuacions d’aquesta segona etapa es duran a terme durant els anys 2021 i 2022, i comptaran amb la participació activa el voluntariat.

Amb subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: