Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Tres equips corren per nosaltres a la Ultra Clean Marathon!

Aquest passat dissabte, 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, es va celebrar la Ultra Clean Marathon. Aquesta cursa consisteix en un recorregut de 60 km amb inici a Terrassa, pas per Rubí, Sant Cugat, el Parc Natural de Collserola i l’Eix Besòs, i amb final al Moll de la Marina, Barcelona.

La modalitat reina d’aquesta cursa és el plogging, que consisteix en la recollida de residus abandonats a espais naturals mentre es corre. Això converteix la Ultra Clean Marathon en un repte tant esportiu com ambiental, que pretén activar la consciència ambiental entre les persones esportistes i apel·lar a la seva capacitat d’acció per la natura. A més a més, en cada punt d’avituallament es donen a conèixer els problemes ambientals de la zona. L’import de les inscripcions es dóna a projectes de conservació de la natura i defensa del medi ambient, que trien els mateixos equips.

Tres dels equips participants han donat l’import de la inscripció a l’Associació Hàbitats: Gili Trail, BBVA-Rius i Petjada Verda.

  • Gili Trail és l’equip d’esports de muntanya creat al voltant de Gili Ferreteria Industrial, que fomenta l’estil de vida saludable fent esport a la natura, sobretot a la Serra de Montserrat. Va trigar 8 hores i 53 minuts en fer el recorregut i va recollir 18,38 kg de brossa!
  • BBVA va participar amb dos equips, un va donar suport a la conservació dels oceans i un altre a la dels rius. BBVA-Rius va completar el recorregut en 8 hores i 33 minuts i va recollir un total de 16,25 kg de brossa.
  • Petjada Verda vol arrelar entre els corredors/es de muntanya i/o amants de la natura per deixar una empremta positiva o “petjada verda” al medi. Aquest equip va realitzar el recorregut en 8 hores i 7 minuts, i va recollir 58,83 kg de brossa.

A més de la contribució econòmica, que ens ajudarà a finançar el Projecte Rius, el fet que aquests equips hagin cregut en l’Associació Hàbitats ens fa agafar forces després d’un any complex en molts aspectes. Per això volem agrair als equips aquesta confiança i a la Ultra Clean Marathon la iniciativa i organització de la cursa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
%d bloggers like this: