Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

El voluntariat aconsegueix restaurar l’aguait d’ocell del riu Congost a Llerona.

L’Associació Hàbitats custodia al riu Congost al pas per Llerona, a Les Franqueses del Vallès, des de l’any 2013. El projecte es caracteritza per la combinació de tècniques de bioenginyeria dirigides per professionals amb d’altres lligades al voluntariat ambiental, tot plegat per tal d’afavorir la vegetació autòctona, fer front a les amenaces de les espècies exòtiques de caràcter invasor i incentivar i potenciar els hàbitats propis de la fauna local, especialment de les aus.

Degut al pas del temps i, sobretot, als temporals de pluja i vent dels últims temps, l’aguait d’ocells s’havia malmès. Aquesta pantalla serveix per garantir la tranquil·litat i nidificació de diferents espècies d’aus presents a la ribera. A banda de les espècies pròpies de les ribes mediterrànies com el bernat pescaire, i el martinet, també hi viu una colònia de corbs marins. Per tal de reforçar la presència de fauna, que havia quedat exposada al trànsit rosat de la carretera que ressegueix el curs fluvial,  la infraestructura requeria substitució.

Gràcies a la col·laboració del voluntariat, s’ha retirat la tanca deteriorada, s’ha condicionat el terreny per a la ubicació de la nova estructura i s’ha folrat amb el bruc per  afer pantalla. També s’ha adequat el terreny, reforçat petites plantacions i retirat deixalles que els successius temporals havien desplaçat aigües avall.

Les jornades han tingut lloc els dies 11 i 18 d’octubre gràcies a col·laboració persones voluntàries, que sense coneixements previs, han estat guiats pel nostre equip per la execució de  les diferents feines.

El projecte compta amb el suport de:

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
A %d bloguers els agrada això: