Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Projecte Rius, més present al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès

Per segon any consecutiu el Projecte Rius compta amb el suport de la Diputació de Tarragona per enfortir el voluntariat en aquest territori.

Projecte Rius és una iniciativa de voluntariat ambiental amb una trajectòria de més de 25 anys. Es desenvolupa tota Catalunya i, a través de l’ajuda atorgada, es podrà donar un impuls a especial per a que el projecte arreli a l’àmbit tarragoní.

El projecte se centra en el coneixement i seguiment dels ecosistemes fluvials. D’una banda, es dona a conèixer a la ciutadania els valors d’aquests espais, però també es crea coneixement en la mesura que s’analitzen periòdicament desenes de trams fluvials seguint una metodologia científica. D’altra banda, es promou la ciutadania activa en el seguiment i cura d’aquests espasi fluvials.

La tasca del les persones voluntàries consisteix en apadrinar un tram de riu o riera proper al lloc de residència, fer-ne el seguiment ecològic i emprendre accions de millora si s’escau. Tot plegat, amb el suport de l’equip tècnic, que ofereix formació, acompanyament, eines i recursos a les persones voluntàries.

Per tal de capacitar les persones voluntàries i animar la incorporació de nous membres se celebraran uns seguit d’activitats de formació a diferents punts al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Les persones interessades en sumar-se a la iniciativa o descobrir la feina que fem, poden inscriure’s a una de les activitats que durem a terme aquesta primavera:

Amb el suport de:

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
A %d bloguers els agrada això: