Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Conca del Besòs

Aiguafreda

El projecte d’adopció d’Aiguafreda s’inicià l’any 2007 amb la rehabilitació ambiental i revalorització social de la riera de MartinetLa iniciativa sorgeix d’un grup de voluntaris d’inspecció del Projecte Rius, a patir del qual neix l’Associació Martinet, Grup de Defensa Fluvial. La col·laboració de la finca El Saüc de Salgot (amb un acord de custòdia) i de l’Ajuntament d’Aiguafreda afavoreix la creació del projecte de custòdia i el desenvolupament de diverses accions directes que ha suposat un canvi molt important en l’ecosistema.

Aiguafreda i Centelles

Des de 2012 Associació Hàbitats també col·labora amb l’Associació Martinet i l’Associació de Veïns de la Font d’en Pinós en la recuperació del riu Congost a l’alçada de la Font d’en Pinós, un indret que es trobava del tot abandonat i inaccessible abans de les actuacions i que gràcies a la tasca dels voluntaris torna a ser accessible a la població.

Bigues i Riells

El projecte de custòdia de Bigues i Riells s’inicià l’any 2009 per iniciativa de la comunitat educativa de Bigues. L’impuls del CEIP El Turó i de la AMPA El Turó, així com la col·laboració de l’Ajuntament de Bigues i Riells, originà diversos grups de voluntaris d’inspecció i dues àrees en custòdia, una al Passeig del Tenes a Bigues i una altra al pas del Tenes per la finca de l’antiga Central del Fai a Riells. Associació Hàbitats compta amb dos acord de custòdia, amb l’Hotel Molí de la Torre al Passeig del Tenes i amb el propietari de la Central del Fai.

Llerona – Les Franqueses del Vallès – Canovelles – Granollers 

El projecte d’adopció del riu Congost al pas per Llerona, les Franqueses del Vallès, Canovelles i Granollers s’inicià la primavera de 2013 amb la voluntat d’implicar els diferents agents socials, entitats locals i ciutadania, en la conservació i millora del tram del riu que passa per aquestes poblacions i forma part de la Xarxa Natura 2000.

La necessitat de recuperar aquest tram del Congost sorgeix l’any 2011 gràcies a la col·laboració del Consorci per la Defensa de la Conca del Besòs amb Associació Hàbitats. El Consorci informa de la restauració de trams superiors del Congost i proposa a Associació Hàbitats iniciar la recuperació dels tram immediataments consecutius.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
A %d bloguers els agrada això: