Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Conca del Llobregat

Abrera

El Torrent Gran d’Abrera té un excepcional valor ecològic i paisatgístic malgrat trobar-se en una zona afectada per grans presions antròpiques. El projecte de recuperació, actiu des de l’any 2004, ha permès adequar una ruta fluvial i desenvolupar actuacions de gestió i potenciació del bosc de ribera, a més d’accions de sensibilització sobre l’espai. L’adopció és possible gràcies a la participació dels voluntaris i voluntàries de l’Associació ANDA i l’Ajuntament d’Abrera.

Collserola

Seguint la Directiva Marc de l’Aigua  Associació Hàbitats, el Parc Natural de Collserola i la Universitat de Barcelona impulsem un procés de participació ciutadana al voltant de la riera de Vallvidrera des de 2006, amb una important campanya de difusió i sensibilització ambiental a Molins de Rei, Sant Cugat del Vallès i el Districte de Sarrià-Sant Gervasi de Barcelona.
+ info: http://rieravallvidrera.projecterius.org/

Avinyó

El projectes d’adopció de la riera Gavarresa que es desenvolupa des de 2003 comprèn el tram entre el Pont Vell fins a la Font del Tomàs. S’ha fet un estudi previ del tram, s’han desenvolupat accions per la recuperació ecològica i paisatgística, especialment del bosc de ribera. També s’ha treballat en la recuperació social de l’entorn amb la creació d’un itinerari i accions de divulgació del projecte. L’adopció és possible gràcies a la participació dels voluntaris i voluntàries del Grup Ecologista d’Avinyó i de l’Ajuntament d’Avinyó.

Martorell

L’any 2007 es va realitzar un projecte de gestió de tortugues exòtiques i de recuperació de tortugues de rierol al riu Llobregat al pas per Martorell. La difusió del projecte es va centrar en la importància de no alliberar tortugues de Florida als espais naturals. Aquesta iniciativa va ser possible gràcies a la a la participació del CRARC, l’Ajuntament de Martorell i els voluntaris de Martorell Viu, que continuen fent campanyes de seguiment.

Olesa de Montserrat

De 2005 a 2007 es va desenvolupar l’adopció del tram de Vilopou-Ca l’Isard al riu Llobregat. Es van portar a terme neteges, plantacions i accions de gestió de flora al·lòctona per tal de recuperar els hàbitats autòctons. Es va rehabilitar una bassa per a amfibis a la riera de Parellades i es va realitzar una prova pilot de recuperació de la tortuga de rierol i diversos materials de sensibilització, gràcies a la participació dels alumnes de l’Escola Povill. També van col·laborar entitats locals, de pescadors i el CRARC.

Cardedeu

Durant el mes de juliol i agost de 2007 es va desenvolupar un camp de treball jove internacional per tal de recuperar la riera de Cànoves, especialment a nivell de biodiversitat amb el control de tortugues exòtiques, neteges i inspeccions. Aquesta iniciativa va ser possible gràcies a la a la participació del Casal de Joves de Cardedeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
A %d bloguers els agrada això: