Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Associació Hàbitats

Associació Hàbitats és una entitat sense ànim de lucre creada el 1997 amb l’objectiu de fomentar l’apropament de les persones a l’entorn natural convertint-les en protagonistes de la conservació del territori.

Per tal de complir aquesta missió, l’Entitat empra eines i estratègies com l’educació ambiental, el voluntariat i la participació social, eixos fonamentals que orienten tots els projectes i iniciatives sota la premissa: conèixer, conservar i compartir.

En aquest sentit, els objectius de l’associació són els següents:

1. Treballar per a la protecció i millora de la qualitat del nostre entorn natural i cultural a través de projectes demostratius implicant al conjunt de la societat.

2. Conscienciar a la societat a través de la importància d’adoptar unes actituds encaminades a la millora de la qualitat dels ecosistemes.

3. Apropar la ciutadania a través de l’educació ambiental a l’entorn natural, desenvolupant actuacions i projectes participatius per a la conservació d’aquest.

4. Estimular i potenciar el voluntariat ambiental.

5. Integrar i coordinar la societat en les tasques de conservació potenciant el treball en xarxa.

6. Promoure l’estudi, recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) al voltant de la conservació de la natura, la biodiversitat, la sostenibilitat, i la divulgació del medi natural.

Trobareu més informació de l’entitat a www.associaciohabitats.cat

2 comments on “Associació Hàbitats

  1. JOSe manuel
    28/01/2020

    Bona tarda

    Us escric perquè som una escola que estem molt implicats amb el canvi climàtic i cada any, la temàtica de la setmana monogràfica anirà destinada a un dels greus problemes amb els ens enfrontem. Aquest any ha tocat els boscos.

    Fem un cross escolar on recaptem diners i volíem col·laborar amb alguna entitat que plantes arbres per la regeneració dels boscos, si fos en zones vulnerables arreu del món, millor. Però no trobo l’entitat amb la qual ens sentim identificats en el projecte que volem tirar endavant.

    M’agradaria saber si vosaltres com a organització que tireu endavant aquesta mena de projectes, sabríeu dir-nos o dirigir-nos a algun projecte que tingués com objectiu la repoblació d’algun bosc, aquí a Catalunya (si fos a Bigues i Riells, genial) o a qualsevol part del planeta: amazones, Àfrica, Austràlia,…

    Gràcies per l’atenció

    Jose M Montijano

    Escola El Colomer

    • Hola José,

      En l’actualitat no tenim cap projecte previst a curt termini com el que comentes.

      Sentim no poder ajudar-vos,

      Moltes gràcies pel teu interès,

      Laia González.

Deixa un comentari

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores