Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Recursos

Els projectes d’adopció ens han permès conèixer experts en custòdia del territori, descobrir aspectes clau per al manteniment de la biodiversitat als ecosistemes fluvials i aprendre de forma conjunta per tal de continuar treballant per la protecció i cura dels nostres espais naturals. En aquesta pàgina trobareu una selecció de recursos relacionats amb la custòdia fluvial:

Articles destacats del blog

Bones pràctiques en les plantacions de ribera

Bosc de ribera i inundacions. Dubtes i respostes

Nyàmeres als nostres rius

 

Bibliografia sobre la gestió de la flora invasora a l’entorn fluvial *

AME LR/ARPE PACA. (2003). Plantes Envahissantes de la Region Mediterraneenne. Agència Mediterrània del Medi Ambient. Regió Llenguadoc – Rosellonès i Agència Regional per el Medi Ambient de Provença – Alps – Cote d’Azur (consultable en http://www.tela-botanica.org/client/projet/fichiers/PELR/14436/PELR_14438.pdf).

ANDREU, J. I VILÀ, M. (2007). Análisis de la gestión de las plantas exóticas en los espacios naturales españoles. Ecosistemas, 16 (3) (consultable a:http://www.revistaecosistemas.net/articulo.asp?Id=505).

CAPDEVILA, L.; IGLESIAS, A; ORUETA, J.F.; ZILLETTI, B. (2006): Especies exóticas invasoras: diagnóstico y bases para la prevención y el manejo. Organismo Autónomo de Parques Nacionales, Ministerio de Medio Ambiente.

DIARI OFICIAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA (02/10/2007), núm. 5611. ORDRE de 10 de setembre del 2007 de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, per la qual s’aproven mesures per al control de les espècies vegetals exòtiques invasores a la Comunitat Valenciana (2007/11801).

FONT, J. & OLIVER, X. 2008. Informe sobre les plantes invasores més perilloses a les comarques gironines i propostes de línies estratègiques a prioritzar per a la minimització del seu impacte. Delegació de la Garrotxa de la ICHNatural i Universitat de Girona. Inèdit (consultable ahttp://ichngarrotxa.iec.cat/ichngarrotxa/fotos/DGICHNinfplinvfinal.pdf).

SANZ, M.; DANA, E.; SOBRINO, E. (2004): Atlas de las plantas alóctonas invasoras en Espanya. Dirección General para la Biodiversidad, MMA (consultable a http://www.marm.es/es/cartografia-y-sig/temas/banco-de-datos-de-la-biodiversidad-bdb-/informacion-disponible/index2010-10-28_21.00.46.0492.aspx).


Webs sobre flora exòtica invasora *

Web del Departament de Medi Rural de la Xunta de Galicia amb informació sobre mecanismes de control segons l’espècie invasora:  http://mediorural.xunta.es/areas/conservacion/biodiversidade/especies/especies_invasoras/flora_invasora_de_galicia/

Projecte de la UICN que comprèn la base de dades sobre espècies exòtiques invasores més important a nivell mundial. Ofereix informació de tota mena, d’actualització periòdica: http://www.issg.org/

Pàgina web del projecte DAISIE, promogut per la Comisió Europea. Ofereix informació de tota mena, d’actualització periòdica: http://www.europe-aliens.org/

Diverses publicacions de la Insitució Catalana d’Història Naturalhttp://ichngarrotxa.iec.cat/ichngarrotxa/documents.php


Vivers de planta autòctona 
(per evitar la plantació genèticament defectuosa) *

Alomà: http://www.viversaloma.com/01/index.php/ca/

Bioriza: http://www.bioriza.net/index.php?newLang=cat

Cultidelta: http://www.cultidelta.com/index.php?idioma=cat

Tres Turons: Carles Palau 606 374 649 (Castellar del Vallès)

Rutes

El passeig del Tenes

* Aquest apartat ha estat possible gràcies a les aportacions d’Aprèn, Serveis Ambientals amb motiu de les II Jornades sobre custòdia i participació social, celebrades el 28 de maig de 2011 a Bigues i Riells.

Deixa un comentari

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores