Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

RECURSOS per fer del Projecte Rius una proposta de servei comunitari

Com sabeu tothom pot participar al Projecte Rius. A qualsevol edat, acompanyat de qui vulguis…el més important és fer-ho en equip, seguint les instruccions de l’Entitat i enviant les dades per enrriquir el coneixemen que tenim dels nostres rius i rieres.

La comunitat educativa és un dels sectors que més participa en la iniciativa, i bona part dels grups de voluntaris actius són alumnes d’escoles i instituts de tota Catalunya.

Projecte Rius és una iniciativa d’aprenentatge servei, a través d’ell:

  • Els alumnes aprenen la metodologia d’inspecció. Un anàlisi de l’entorn basat en el mètode científic i que promou el treball en equip i el contacte amb el medi natural.
  • Comprenen la complexitat dels ecosistemes fluvials, que són molt més que un recurs natural.
  • Fan un retorn social, aportant dades a un projecte de ciència ciutadana i ampliant el coneixement que tenim d’aquests espais naturals.
  • I a més a més poden proposar i dissenyar accions que permetin a altres persones prendre consciència i conservar el seu entorn.

És per això que els projectes de servei comunitari que es construeixen al seu voltant ens permeten multiplicar l’efecte d’aquest aprenentatge i mostren als alumnes la importància de la ciutadania activa i organitzada.

Si teniu un riu ben a prop i busqueu una proposta de servei que tracti sobre biodiversitat, ecosistemes i ciència ciutadana, contacteu amb nosaltres i us explicarem com tirar-ho endavant!

Des de l’entitat oferim regularment formacions orientades al professorat que vulgui fer el projecte amb els seus alumnes. A més a més posem a la vostra disposició una sèrie de recursos i materials que us facilitin la implementació del projecte a l’aula.

Continguts curriculars i competències

Model transferible

Presentació de les sessions a l’aula

Dossier pel professorat

Manual d’inspecció

Altres recursos:

Informe RiusCat, Revista Espiadimonis i altres publicacions d’Associació Hàbitats

Guia d’espècies exòtiques invasores d’ambients fluvials

El joc del riu – (Diputació de Barcelona)

I també disposareu del material de camp del Projecte Rius i del nostre assessorament!

Aquest projecta compta amb el suport de:

territori_h3

obra-social-la-caixa-horizontal-fondo-blanco

Deixa un comentari

Information

This entry was posted on 18/07/2019 by in Associació Hàbitats.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores