Tota l'actualitat de l'Associació Hàbitats i el Projecte Rius

Voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 treballem a través del voluntariat i l'educació en un model de custòdia participativa on persones i diferents col·lectius col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori, especialment dels riu i rieres. En aquest blog trobaràs tota l’actualitat de l’Associació: què fem, com ens organitzem, les activitats i projectes en els que pots participar! Et convidem a seguir-nos per no perdre’t cap detall.

Repensem la custòdia del territori a l’Associació Hàbitats

Associació Hàbitats inicia els seus projectes de custòdia l’any 2002 amb el nom d’adopcions de rius. Aquests projectes tenen l’objectiu de conservar els ecosistemes fluvials i els seu patrimoni a través de la implicació de diversos agents socials, principalment entitats locals, ciutadania i ajuntaments.

All llarg de 18 anys de trajectòria la realitat social ha anat canviat i, per tant, els projectes de custòdia han de donar resposta a noves necessitats i incorporar nous procediments. Si estem atents a l’evolució social, ambiental i econòmica, els projectes, a més de créixer en mida, haurien de respondre a nous objectius i, alhora, ser més engrescadors per aquells que hi col·laboren. El dia a dia de l’Entitat, on generalment els recursos són escassos, fa molt difícil aturar-se i analitzar el present i el futur, veure les debilitats i fortaleses, així com les oportunitats i les amenaces que ens afecten.

Per aquets motiu, des d’Associació Hàbitats volem iniciar un procés de reflexió sobre els projectes de custòdia del territori que es duen a terme des de l’entitat. Aquests procés ens haurà de permetre elaborar l’estratègia de custòdia dels propers anys i definir de nou el nostre model i com es desenvoluparà. Per aquets motiu s’ha convidat als socis i sòcies de l’entitat a participar i dir la seva. La participació i la transparència és fonamental per a que el procés sigui realment exitós.

La primera de les sessions de treball ha tingut lloc el 15 de maig a la seu de l’entitat. L’equip tècnic va preparar una dinàmica de treball que va permetre tractat la custòdia del territori des de 4 eixos fonamentals: l’objecte de custòdia, la participació, la temporalitat i els recursos. Al llarg de les properes setmanes s’organitzaran noves sessions de treball per anar aprofundint en aquests aspectes. Si esteu interessats en participar-hi estigueu atents a la nostra agenda!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores
A %d bloguers els agrada això: