Custòdia fluvial

Comença un voluntariat ambiental a Catalunya! Adoptar un riu vol dir pensar i desenvolupar idees per conèixer i millorar l'estat de conservació d'un tram fluvial. Des de 1997 el Projecte Rius treballa en un model de custòdia participativa on les persones i entitats locals col·laboren i són protagonistes de la conservació del territori

Tret de sortida de la campanya d’inspecció de primavera!

Ja ha arribat el moment de passar a l’acció: entre el 15 d’abril i el 30 de maig els voluntaris i voluntàries de Projecte Rius podeu realitzar la inspecció del vostre tram de riu o riera.

 

Durant la primera quinzena d’abril rebreu per correu postal els reactius químics per a fer les anàlisis. És important que abans de desplaçar-vos al riu comproveu que disposeu de tot el material necessari. A banda de la carpeta blava, també és recomanable que us feu amb unes botes d’aigua, una cinta mètrica, una safata blanca i un salabret. En cas que us falti alguna cosa o requeriu material addicional, contacteu amb nosaltres i us orientarem!

El darrer pas serà introduir les dades al web amb les vostres claus d’accés. Aquest pas és fonamental pel bon funcionament del projecte, ja que permet elaborar l’Informe RiusCat sobre l’estat ecològic dels rius i rieres de Catalunya. Així la feina que fem arriba a més gent!

Recordeu que teniu a la vostra disposició el Manual d’inspecció. Igualment, si us sorgeix qualsevol dubte durant la inspecció o heu oblidat les claus d’accés, podeu contactar-nos a: voluntariat@associaciohabitats.cat i al 93 421 32 16.

Ens farà molta il·lusió que ens feu arribar les vostres fotografies! Us animem a publicar-les a les xarxes socials amb el hashtag #projecterius. Si ens citeu o etiqueteu ja serà la sinèrgia perfecta!

Enguany el Projecte Rius rep el suport del Ministerio para la Transición Ecològica a través de la Fundación Biodiversidad.

MITECO+FB_color_con-bandera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 01/04/2019 by in Associació Hàbitats, Inspeccions de riu, Projecte Rius.

Arxius

Contacte

93 421 32 16
De dilluns a divendres de 9 a 15 hores